Görög Filmklub Miskolcon


A Görög Filmklub 2019 óta működik. A Görög Intézet egyik állandó kiemelt programja, amelyben a görög film kimagasló alkotásait mutatjuk be hónapról-hónapra. Az elmúlt évtizedekben számtalan görög film nyert Oscar-díjat, vagy Cannes-ban nagydíjat. Ezek közül műsorra tűztünk néhányat. Szándékunk szerint a nagy klasszikusokon kívül mai alkotásokon keresztül is bemutatjuk a görög sorsokat, a görög életérzést.

Így esett most a választás egy kortárs görög romantikus filmdrámára. A mai Görögországban játszódó Határtalan szerelem három különálló történetben mesél egy-egy külföldi és görög szerelméről. Mindegyik sztoriban egy másik nemzedék lesz szerelmes egy olyan időszakban, amikor egész Dél-Európát súlyos társadalmi-gazdasági válság rengeti meg, ám a szálak végül összefutnak, és együttesen váltanak ki rendkívüli érzelmi hatást a film minden nézőjéből. A 2015-ös görög film érdekessége, hogy az egyik főszereplője a magyar Osvárt Andrea. (A film görög nyelvű, de magyar felirattal mutatjuk be.)

A Görög Filmklubbal első ízben megyünk Miskolcra a görög közösségbe, hogy egy kellemes estét együtt töltsünk mindazokkal, akik a görög film rajongói. A filmet Dudás Viktor filmszakértő vezeti be, az előadást beszélgetés követi a nézőkkel. A vetítés ingyenes, a filmklubot a Görög Intézet és Miskolci Görög Nemzetiségi Önkormányzat közösen szervezi.​

A  Határtalan szerelem című görög film vetítése és az azt követő beszélgetés  június 17-én, pénteken 17.30-kor a  miskolci Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban lesz.


Megosztás:

További bejegyzések

Skip to content