Gasztronómia és Turizmus

A görög olivabogyó

Görögországban mintegy 4000 éve művelnek olivaligeteket. Egy fa átlagosan évi 60 kg termést hoz. Az olajbogyó az elies görög szóból származik, a rómaiak vették át ...
Tovább olvasom >
/

Pszárószupá és kákáviá – a görögök halászleve

Ahogy a magyar halászlének elsősorban a ponty, de mindenképp valamilyen jóféle édesvízi hal, úgy természetesen a görög halleves alapanyaga minden esetben a tengeri hal kell, ...
Tovább olvasom >
/

A görög joghurt világsikere

A görög joghurt fogalom! Az elmúlt évtizedekben hihetetlen népszerűségre tett szert, ma már világszerte óriási iránta a kereslet. A jellegzetesen sűrű joghurtot az orvosok és ...
Tovább olvasom >
/

A bizánci snack, a koulouri

Thesszaloniki , Arisztotelész tér -koulouri árus A koulouri receptje Konstantinápolyból érkezett 1922-ben a συνπρωτεύουσα-ba (a társ-fővárosba), ahogyan Thesszalonikit hívják sokan Görögországban. Az első görög snack, ...
Tovább olvasom >
/

Téli sütemények a hideg és barátságtalan napokra, görög ízekre hangolva!

Dobjuk fel magunkat igazi tartalmas, télen különösen jól eső, tápláló görög édességekkel! A kényeztetés és az első kóstolás utáni mosoly garantált, akármilyen zord, vagy lehangoló ...
Tovább olvasom >
/

Ünnepi saláták

Saláta mandarinnal, gránátalmával és dióval Hozzávalók: 1 fej jégsaláta egy fél gránátalma magvai 3-4 mandarin gerezdekre szedve (legjobb, ha meghámozzuk a gerezdeket a hártyától is) ...
Tovább olvasom >
/

Bugatsa

Ha reggeli, akkor bugatsa, főként ha Thesszalonikiben vagyunk. Ehhez tudni kell, hogy a thesszalonikiek nagyon büszkék erre a reggeli édességre, és váltig állítják, hogy sehol ...
Tovább olvasom >
/

Magiritsa – Μαγειρίτσα

Az ortodox húsvét elmaradhatalan étele, a magiritsa. Ezt a bárányhúsból készült levest,a hagyományoknak megfelelően,szombat éjszaka,az éjféli mise után tálalják. A méltán népszerű húsvéti leves, a ...
Tovább olvasom >
/

Τσουρέκι – Kalács

Előkészület: 1 óra Sütési idő: 50 – 60 perc Várakozás: 4 óra Hozzávalók: 35 gramm birkatejből készült vaj 35 gramm tehéntejből készült vaj 100 gramm ...
Tovább olvasom >
/

Masticha

Az Égei – tenger keleti részén, Kelet és Nyugat találkozásánál, Chios szigetén terem a sziget déli részén terem a masticha fa, ennek a területnek a ...
Tovább olvasom >
/

Báránycomb betyár módra

A sütőpapírban sült báránycomb a legfinomabb ételek közé tartozik. Nem beszélve a finomnál finomabb illatokról, amelyek belengik a konyhát sütés közben. Próbáljátok ki! Hozzávalók: (4 ...
Tovább olvasom >
/

Lazarákia – Λαζαράκια

lazarákia - λαζαράκια Hozzávalók: 3 - 3 1/2 bögre liszt 1 bögre cukor 1/2 bögre olívaolaj 1/4 kiskanál só 1/2 bögre víz, amelyben egy rúd ...
Tovább olvasom >
/
Skip to content