Az Argolidai Zeneiskola koncertje


Március 2-án az Argolidai Zeneiskola fúvószenekarát láttuk vendégül Budapest XVIII. kerületében. Az iskola működési területe a Peloponnészosz-félszigeti Argosz megye. Az iskola növendékei március 1-jén Prágában vettek részt a 3. Nemzetközi Tanulói Konferencián (International Student Conferences), ahol szintén koncertet adtak. A zenekar karmestere Marinis Spyros.

Budapesti látogatásuk házigazdái a Görög Intézet, a Manolisz Glezosz Iskola és Budapest 18. kerületének Görög Nemzetiségi Önkormányzata voltak. A bemutató koncerten görög és egyéb balkáni népdalok kerültek bemutatásra, szintén hallhatták a jelenlévők Goran Bregovic híres Ederlezi című darabját, majd a koncert utolsó részében Hadzidakisz- és Theodorakisz-szerzeményeket mutattak be a zeneiskola növendékei.

A vendégeket Agárdi Bendegúz Szpírosz, a Görög Intézet köszöntője után Vengrinyák Edit, a Manolisz Glezosz Iskola intézményvezető-helyettese is üdvözölte, majd röviden bemutatta oktatási intézményünket. A koncert végén Tsaroucha Christina, a 18. kerületi Görög Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszönte meg a színvonalas és megható koncertet.

Az estet megtisztelte jelenlétével idős pedagógus honfitársunk, a kerület lakója, Akritidu Szófia is.

Megosztás:

További bejegyzések

Skip to content