Látogatás a Karmelita kolostorban


A Magyar Kormány miniszterelnök-helyettese, Semjén Zsolt hivatalában fogadta a görög nemzetiség magyar parlamenti képviselőjét, Koranist Laokratist és a Görög Intézet igazgatóját, Agárdi Spyros Bendegúzt.

A képviselő és az intézet vezetője köszönetet mondott a nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és az egyházdiplomáciáért felelős miniszternek nemzetiségünk érdekében végzett munkájáért, valamint a nemzetiségeknek nyújtott általános támogatásért. Hálát adtak az istentiszteleteknek otthont adó Váci utcai épületért és a Múzeum utcai beruházásért is.

A találkozón többek között szó esett a Mihály metropolita emlékére felállítandó szoborról, hiszen neki köszönhetően épülhetett fel  Beloiannisz községben Agios Dimitrios, valamint Szent Konstantin és Heléna görögkeleti temploma. A megbeszélésen a felek megállapodtak I.Bartolomaiosz konstantinápolyi pátriárka tervezett őszi budapesti látogatásáról is.

A görög nemzetiség magyar országgyűlési képviselője utalt a Parlamentközi Ortodox Nemzetgyűlés és a jövő héten sorra kerülő ünnepi közgyűlés munkájára is, amelyre meghívást kapott a képviselő és Politidu Márta is, aki hivatalának egyházi ügyekért felelős tagja.

Abból az alkalomból, hogy a Magyar Országgyűlés 30 éve, 1993. július 7-én elfogadta a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló 1993. évi LXXVII. törvényt, a görög képviselő kitért arra is, hogy a Magyar Nemzetiségi Bizottság saját kezdeményezésében konferenciát tervez az eseményről. 

A látogatás a Karmelita kolostorban tett sétával zárult.

Megosztás:

További bejegyzések

Skip to content