Bocsánatot kért a görög miniszterelnök


A február 28-i görögországi vonatszerencsétlenségben 57-en vesztették életüket, miután egy személyvonat – több mint 350 utassal – összeütközött egy tehervonattal Larissza közelében, a Tempi völgyében. A Görögország középső részén bekövetkezett katasztrófa országszerte heves indulatokat és tiltakozásokat váltott ki. Fél nappal a szerencsétlenség után lemondott Kosztasz Karamanlisz infrastruktúráért és közlekedésért felelős miniszter. A kormány emberi mulasztásnak tulajdonította történteket, de a vasúti dolgozók szakszervezetei szerint a szerencsétlenség a hiányos biztonsági rendszerek és a személyzeti létszámhiány miatt elkerülhetetlen volt. A katasztrófa miatt őrizetbe vették Larissza város állomásfőnökét. 

A tragédia miatt országszerte tüntetések zajlottak. Elsősorban Athénban és  Szalonikiben,ahol a tüntetők a rendőrökkel is összecsaptak. Kiriakosz Micotakisz görög miniszterelnök háromnapos gyászt rendelt el. Vasárnap facebook-posztjában bocsánatot kért a vonatbalesetben elhunytak családjától. 

Koranisz Laokratisz görög nemzetiségi szószóló, a Görög Nemzetiségi Szószólói Kabinet tagjai, valamint a Görög Intézet képviseletében Agárdi Szpírosz Bendegúz intézetvezető is megemlékezett Görögország legnagyobb vasúti szerencsétlenségének áldozatairól és virágot helyeztek el a Görög Nagykövetség épületénél.


Megosztás:

További bejegyzések

Skip to content