Együttműködési megállapodások


A Görög Intézet vezetője, Agárdi Szpírosz Bendegúz az elmúlt időszakban két kiemelkedően fontos együttműködési megállapodást írt alá, amely a magyarországi görög kutatások fontos forrása lehet a jövőben.

Budapest Főváros Levéltára és a Görög Intézet által kötött megállapodás szerint az intézmények vezetői „kifejezik azon szándékukat, hogy szellemi kapacitásuk és szakmai tevékenységük összehangolása érdekében hosszú távon együtt kívánnak működni. Az együttműködés a Levéltár és az Intézet birtokában lévő tudással és tapasztalattal segítheti mindkét intézmény hosszú távú, innovatív, gyakorlatorientált és magas színvonalú működését.

A Felek együttműködnek forrásfeltáró munkák végzésében: a Levéltár a levéltárban történő kutatásra rendelkezésre bocsátja és segítséget nyújt az Intézet kutatóinak az őrizetében lévő, görögségre vonatkozó dokumentumok feltárásában, különösen a nemzetiségi (korábban kisebbségi) önkormányzatok, a budapesti oktatási intézmények iratanyagában, valamint Budapest építészeti öröksége görög vonatkozású elemeinek feltárásában.

A megállapodást dr. Kenyeres István, Budapest Főváros Levéltárának főigazgatója és Agárdi Bendegúz Szpírosz, a Görög Intézet igazgatója írták alá.

Szintén kiemelt együttműködési megállapodást kötött a Görög Intézet és az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára (ÁBSZTL), melynek célja, hogy a két intézmény tudományos kutatói által feltárt források kölcsönösen hozzáférhetővé váljanak.

A megállapodást dr. Cseh Gergő Bendegúz, az ÁBSZTL főigazgatója és Agárdi Bendegúz Szpírosz, a Görög Intézet igazgatója írták alá.

Megosztás:

További bejegyzések

Skip to content