A görög joghurt világsikere


A görög joghurt fogalom! Az elmúlt évtizedekben hihetetlen népszerűségre tett szert, ma már világszerte óriási iránta a kereslet. A jellegzetesen sűrű joghurtot az orvosok és a táplálkozási szakemberek is javasolják, mint egészséges és tápláló alternatívát.

A görög joghurt bizonyítottan sokkal több fehérjét, ugyanakkor sokkal kevesebb cukrot tartalmaz, mint soványabb versenytársai. Ennek titka az elkészítés különleges módjában, a szűrési folyamatban rejlik. A tejtermék azért krémesebb, mert szűrés közben eltávolítják a tejsavót is, amely vastagabb textúrát eredményez.


A magas fehérjetartalom segíthet abban, hogy hosszabb ideig teltebbnek érezzük magunkat, és jó fehérjeforrás a vegetáriánusok számára is, emellett a görög joghurt tele van probiotikumokkal,amelyek segítik az emésztést.


És valóban, akik még nem próbálták milyen mennyei tud lenni egy görögországi, kirándulással töltött forró napon felfrissülésképpen megenni egy jól behűtött, dióval megszórt és mézzel meglocsolt nagy pohár joghurtot, azok még nem ismerik igazi, csodálatos és energetizáló erejét.

Megosztás:

További bejegyzések

Skip to content