Ünnepi saláták
Saláta mandarinnal, gránátalmával és dióval

Hozzávalók:
1 fej jégsaláta
egy fél gránátalma magvai
3-4 mandarin gerezdekre szedve (legjobb, ha meghámozzuk a gerezdeket a hártyától is)
50 gr dióbél megtisztítva, negyedekre törve
1 paradicsom felaprítva
1 fél kígyóuborka meghámozva és felkockázva
egy kis darab parmezánsajt (akár el is hagyható)
pici szárított fügék (elhagyható, ízlés és lehetőség szerint)
½ csomag rukkola
A szószhoz:
3 evőkanál mustár,
3 evőkanál olívaolaj (lehet olaj tachiniből vagy szójaolaj is)
3 evőkanál méz
egy kis balzsamecet
Elkészítés:
A hozzávalókat összevágjuk, egy nagy tálba tesszük, (az is jó gondolat, ha a megmosott leveleket először hagyjuk megszáradni, mielőtt a salátához hozzátesszük) megöntözzük a szósszal, amit alaposan összeráztunk vagy összekevertünk (ötlet: legjobb egy kiürülő mustáros flakonban elkészíteni, ezekben mindig marad mustár, így ehhez hozzá tudjuk adni a többi alapanyagot és össze is tudjuk rázni).
Spenótsaláta

Hozzávalók:
1 csomag baby spenót levél
50 gr dióbél (negyedekre törve)
esetleg zöld alma (nagyon vékony szeletekre vagy darabokra vágva, nem muszáj meghámozni)
egy kis rukkola
szárított paradicsom
gránátalma magok
50 gr parmezánsajt
olívaolaj (extraszűz)
só
balzsamecet
Elkészítés:
Megmossuk a hozzávaló spenótleveleket, lecsöpögtetjük, megszórjuk a negyed darab dióbelekkel és a gránátalma magokkal és végül a parmezánsajtból kis forgácsokat készítünk és ezeket is rászórjuk a salátánkra, aztán ráhelyezzük az almagerezdeket. Végül megsózzuk, megöntözzük olívaolajjal és balzsamecettel, és összekeverjük.
Kitűnő borozáshoz is!