Ünnepi saláták


Saláta mandarinnal, gránátalmával és dióval

Hozzávalók:

1 fej jégsaláta

egy fél gránátalma magvai

3-4 mandarin gerezdekre szedve (legjobb, ha meghámozzuk a gerezdeket a hártyától is)

50 gr dióbél megtisztítva, negyedekre törve

1 paradicsom felaprítva

1 fél kígyóuborka meghámozva és felkockázva

egy kis darab parmezánsajt (akár el is hagyható)

pici szárított fügék (elhagyható, ízlés és lehetőség szerint)

½ csomag rukkola

A szószhoz:

3 evőkanál mustár,

3 evőkanál olívaolaj (lehet olaj tachiniből vagy szójaolaj is)

3 evőkanál méz

egy kis balzsamecet

Elkészítés:

A hozzávalókat összevágjuk, egy nagy tálba tesszük, (az is jó gondolat, ha a megmosott leveleket először hagyjuk megszáradni, mielőtt a salátához hozzátesszük) megöntözzük a szósszal, amit alaposan összeráztunk vagy összekevertünk (ötlet: legjobb egy kiürülő mustáros flakonban elkészíteni, ezekben mindig marad mustár, így ehhez hozzá tudjuk adni a többi alapanyagot és össze is tudjuk rázni).

Spenótsaláta

Hozzávalók:

1 csomag baby spenót levél

50 gr dióbél (negyedekre törve)

esetleg zöld alma (nagyon vékony szeletekre vagy darabokra vágva, nem muszáj meghámozni)

egy kis rukkola

szárított paradicsom

gránátalma magok

50 gr parmezánsajt

olívaolaj (extraszűz)

balzsamecet

Elkészítés:

Megmossuk a hozzávaló spenótleveleket, lecsöpögtetjük, megszórjuk a negyed darab dióbelekkel és a gránátalma magokkal és végül a parmezánsajtból kis forgácsokat készítünk és ezeket is rászórjuk a salátánkra, aztán ráhelyezzük az almagerezdeket. Végül megsózzuk, megöntözzük olívaolajjal és balzsamecettel, és összekeverjük.

Kitűnő borozáshoz is!

Megosztás:

További bejegyzések

Skip to content