Báránycomb betyár módra


A sütőpapírban sült báránycomb a legfinomabb ételek közé tartozik. Nem beszélve a finomnál finomabb illatokról, amelyek belengik a konyhát sütés közben. Próbáljátok ki!

Hozzávalók: (4 személyre)

1 és fél kiló fiatal bárány combja csontjával együtt

1 kiló bébi krumpli héjával együtt, félbevágva

10 dkg vaj (5-5 dkg)

fokhagyma

rozmaring

1 citrom leve és a héja

3 kiskanál oregáno

só és bors

Elkészítés:

Kb. 240 perc

  1. A fokhagymát, az 5 dkg vajat, a citrom héját, az oregánót és a rozmaringot mixerbe tesszük és addig keverjük, amíg krém állagú nem lesz. Ezután megsózzuk, megborsozzuk a krémet, és bekenjük ezzel a húst.
  2. A báránycombot egy zárható edénybe helyezzük, és legalább 3-4 órára, de legjobb, ha egész éjszakára pihenni hagyjuk, hogy a fűszerek jól átjárják a húst.
  3.  A következő napon a hűtőből kivett húst legalább fél óráig szobahőmérsékleten hagyjuk.Addig előmelegítjük a sütőt légkeverésen 150 C fokra. A tepsi alját közben sütőpapírral terítjük be. A jól megsózott és borsozott  burgonyát  a sütőpapírra tesszük.
  4. Nagyméretű alufóliába  helyezzük a báránycombot, a maradék vajat kockákra vágjuk és rárakjuk. Ezután megszórjuk a lereszelt citromhéjjal és megöntözzük a citrom levével. Jól becsomagoljuk és a krumpli mellé tesszük a tepsibe, majd az előmelegített sütőben legalább 2 órán keresztül sütjük lassú tűzön, de lehet egy picit tovább is.
  5. Levesszük az alufóliát és egy fél óráig még 200 Celsius fokon pirosra sütjük.
  6. Végül letakarjuk és fél órát állni hagyjuk tálalás előtt.
Megosztás:

További bejegyzések

Skip to content