Báránycomb betyár módra
A sütőpapírban sült báránycomb a legfinomabb ételek közé tartozik. Nem beszélve a finomnál finomabb illatokról, amelyek belengik a konyhát sütés közben. Próbáljátok ki!

Hozzávalók: (4 személyre)
1 és fél kiló fiatal bárány combja csontjával együtt
1 kiló bébi krumpli héjával együtt, félbevágva
10 dkg vaj (5-5 dkg)
fokhagyma
rozmaring
1 citrom leve és a héja
3 kiskanál oregáno
só és bors
Elkészítés:
Kb. 240 perc
- A fokhagymát, az 5 dkg vajat, a citrom héját, az oregánót és a rozmaringot mixerbe tesszük és addig keverjük, amíg krém állagú nem lesz. Ezután megsózzuk, megborsozzuk a krémet, és bekenjük ezzel a húst.
- A báránycombot egy zárható edénybe helyezzük, és legalább 3-4 órára, de legjobb, ha egész éjszakára pihenni hagyjuk, hogy a fűszerek jól átjárják a húst.
- A következő napon a hűtőből kivett húst legalább fél óráig szobahőmérsékleten hagyjuk.Addig előmelegítjük a sütőt légkeverésen 150 C fokra. A tepsi alját közben sütőpapírral terítjük be. A jól megsózott és borsozott burgonyát a sütőpapírra tesszük.
- Nagyméretű alufóliába helyezzük a báránycombot, a maradék vajat kockákra vágjuk és rárakjuk. Ezután megszórjuk a lereszelt citromhéjjal és megöntözzük a citrom levével. Jól becsomagoljuk és a krumpli mellé tesszük a tepsibe, majd az előmelegített sütőben legalább 2 órán keresztül sütjük lassú tűzön, de lehet egy picit tovább is.
- Levesszük az alufóliát és egy fél óráig még 200 Celsius fokon pirosra sütjük.
- Végül letakarjuk és fél órát állni hagyjuk tálalás előtt.